Inspiratie

 

Film

As-it-is-in-Heaven Inspiratie voor Yvette de Beer praktijk psycholoog coach en healer. Prachtige film over een kunstenaar die zichzelf als mens herontdekt en daardoor de inspiratiebron van anderen wordt.

As it is in Heaven
Prachtige film over een kunstenaar die zichzelf als mens herontdekt en daardoor de inspiratiebron van anderen wordt.

dead poetsDead Poets Society
Een mooie film over een leraar Engels, die zijn studenten die zijn studenten inspireert tot meer dan alleen liefde voor literatuur.

 

 

young@heartYoung@Heart
Een waargebeurd verhaal in deze prachtige film over de een koor waar de de gemiddelde leeftijd 81 is en een heel ander soort muziek wordt gemaakt dan je zou verwachten.

 

 

groundhog_day

Groundhog day
Film over een een cynische weerman die dezelfde dag in zijn leven net zo vaak over moet doen tot hij hem perfect weet te leven.

 

 

 

film pay it forward

Pay it forward
Om een betere wereld te maken, bedenkt een jongen een project, waarin mensen elkaar een goede dienst bewijzen. Door aan iedereen die zo’n dienst ontvangt te vragen aan 3 anderen ook een dienst te bewijzen, creëert hij een golf van goede daden.

 

 

 

Boeken

inspratie in het boek Gifts of imperfection door Brene BrownIn de Gifts of Imperfection
laat Brene Brown zien hoe je meer grip kunt krijgen op je leven en minder afhankelijk wordt van je omgeving. Op dit moment alleen in het Engels maar voor het najaar van 2013 staat een Nederlandse vertaling gepland.

 

houd_me_vast boek van sue johnson Houd me vast
We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy.

 

receiving_godAn Instruction Manual for receiving God
Rather than encouraging us to seek God, Jason Shulman believes we need only make ourselves available to receive God, who is always present and awaiting us.

 

nietzsches_tranenNietsches Tranen
Een mooi boek over het leven van Nietzsche waarin fictie en werkelijkheid onnavolgbaar door elkaar lopen.

 

Web & Ervaringen

NPO logoDe verwondering; Mooi interview waarin simpel en helder het effect van je manier van kijken op geluk, liefde en hoop. Ook de rol van dankbaarheid in je psychische welbevinden wordt duidelijk gemaakt.

logo_asosWebsite van het instituut van Jason Shulman, grondlegger van Nondual Kabbalistic Healing. Hier kun je meer lezen over deze manier van denken, kijken en leven.

 

CaminoCamino
In 2006 heb ik de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela gelopen. Een bijzonder verrijkende ervaring met boeiende ontmoetingen zeker ook met mijzelf, ‘toevalligheden’ en momenten van stilte rust en bovenal inspiratie. Op deze site vind je verhalen van  pelgrims.

 

Inspiratie in foto en persoon brene brownBrene Brown
vertelt bij Tedx in Houston een mooi persoonlijk verhaal over de rol van schaamte in haar eigen leven en onderzoek dat ze naar schaamte heeft gedaan. De inspiratie die ze heeft gevonden om zich niet door angst en schaamte te laten leiden. The power of Vulnerability

 

Science non dualityScience and nonduality
Lees hier meer over nondualiteit in filosofie, wetenschap en religie.