over mij

 

Kleurige portretfoto van een lachende Yvette de Beer

Als zelfstandig gevestigd psycholoog, coach en healer vanuit het Gooi begeleid ik mensen met verschillende levensvragen in verschillende fasen van hun leven. Ik doe dat vanuit de overtuiging dat iedereen de antwoorden zelf in zich heeft. Mijn rol is om het bewustzijn te versterken en deze antwoorden naar boven te halen. Om vervolgens de stappen naar verandering te zetten. Ik zie mijzelf dan ook als een partner in onze samenwerking . Ik stel je vragen, reflecteer en kijk van een afstand mee naar het bos waar jij midden in zit. Dat doe ik bij voorkeur in en met lichtheid en relativering, dus soms ook met humor. Want wat kan het soms lekker en bevrijdend zijn om te lachen, zeker als het om jezelf gaat.

 

Pragmatisch
Ik kijk altijd goed naar wat je nodig hebt en zoek naar de ondersteuning die bij jou past. Dat kunnen mijn  inzichten als psycholoog of technieken zijn, maar ook spirituele invalshoeken. Ook maken we gebruik van ondersteuning in de vorm van boeken, artikelen, songteksten of films. Een weg van verandering stopt niet na een gesprek met mij.

 

Professioneel
Mijn manier van werken heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. Na een afgeronde studie Klinische en Gezondheidspsychologie én Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik in het bedrijfsleven gewerkt en daarin vooral praktische en bedrijfsmatige inzichten opgedaan. Na de start van mijn eigen praktijk in het Gooi, nu ruim 20 jaar geleden,  heb ik mij verder ontwikkeld door opleidingen als EFT-therapeutMMS Coaching,  Nondual Kabbalistic Healing en recent ben ik ook in ACT, Acceptance and Commitment Therapy geschoold. Voor een meer volledig overzicht van samenwerkingsverbanden en gevolgde scholing; neem een kijkje op Samenwerking.

Levenservaring
De belangrijkste leerschool, blijft het leven zelf. Als mens, partner en moeder van twee zoons ben ik mij ieder dag weer bewust van het belang om te verbinden, (steeds) bewust(er) te zijn van mijn oordelen en te genieten van dat wat er nu is. Door die openheid spreek ik vele ‘talen’ en dan bedoel ik natuurlijk de taal van mensen. Dat maakt mij een toegankelijke en gemakkelijke gesprekspartner. Vrijheid, idealisme en pragmatisme zijn de kernwoorden die mij typeren.

Samenlevend met een vrouw en twee zoons heb ik een vanzelfsprekende betrokkenheid bij de Roze Beweging. Herkenning en erkenning zijn sleutelwoorden bij mijn hulpverlening aan lesbische en bi-vrouwen en homosexuele mannen. Therapie of coaching door mij als gelijkgestemde kan voor de holebi’s net die extra steun in de rug zijn.

In 2010 heeft het Nieuw Israëlitisch Weekblad een uitgebreid interview met mij gepubliceerd dat je hier kunt lezen.

psycholoog-gooi-hilversum-bussum