Relatietherapie in Bussum Hilversum en ‘t Gooi

Relatietherapie

Zoals het heel gewoon is om voor je auto een APK, kleine en grote beurt te laten doen, zo ongewoon is het, jammer genoeg, om met enige regelmaat je relatie te onderhouden. Een gesprek met een relatietherapeut is voor veel mensen toch een flinke stap om te nemen. Dat is vaak niet zonder consequenties; Het loopt minder makkelijk tussen jullie, er is te weinig tijd samen, individuele veranderingen die gevoelig liggen bij de ander waardoor de afstand groter lijkt te worden. De verbinding lijkt weg, er is minder aandacht voor elkaar, jullie maken meer ruzie en de seks wordt minder of er is een ander in het spel (geweest). Je raakt elkaar stukje bij beetje kwijt en het is lastig de weg naar elkaar terug te vinden en het weer leuk te vinden om samen te zijn en dingen samen te doen, kortom relatieproblemen.

Vaak biedt een relatietherapie hier een uitweg in. Afhankelijk van de situatie, gaan we in een aantal gesprekken met jou en je partner kijken wat er nodig is om de relatie weer zo te maken dat die aan jullie beider wensen voldoet. Een ervaren relatietherapeut bekijkt jullie beider invalshoek, wat er voor nodig is en op welke manier jullie weer een nieuwe en bevredigende invulling aan jullie relatie kunnen geven. Als de situatie zover is, dat jullie of wij gezamenlijk moeten constateren dat het niet meer mogelijk is om samen verder te gaan, kunnen deze gesprekken ook gebruikt worden om op een goede manier uit elkaar te kunnen gaan en voor daarna vormen te vinden. Het vinden en herstellen van verbinding is daarbij mijn uitgangspunt. Elkaar weer leren horen, zien en begrijpen. Uiteraard zijn zowel hetero- als homo en lesbische stellen welkom om over hun relatieproblemen te praten.

EFT

In deze relatiegesprekken werk ik o.a. met en vanuit Emotionally Focussed Therapy. EFT Therapie zorgt ervoor dat jullie de patronen in jullie relatie (beter gaan) zien en begrijpen. Het brengt jullie behoeften en angsten aan de oppervlakte en leert om hulp, steun en begrip aan elkaar te durven vragen. Daarnaast wordt, bij voldoende belangstelling, de cursus Houd me Vast, gegeven. Wil je meer lezen over EFT Therapie ?

In de training werken we met verschillende audiovisuele middelen, doen we oefeningen en opdrachten die je samen met je partner gaat doen. Samen werk je aan verbetering. de training vindt plaats in mijn praktijk te Bussum.

Het volgens van deze training geeft een nieuwe impuls aan je relatie. Een investering waar je nog jaren plezier van hebt. Daar kan geen ‘weekendje weg’ tegenop!

 

logo eft

 

 

Wil je contact met mij voor meer informatie of een afspraak voor een intakegesprek? Neem dan contact op of bel mij direct op
06 41731672